Suitsat tabel overkomsten op basis keppler gegevens ISS en Suitsat

Tabel met overkomsten komende dagen : Suitsat tabel

Satellite passes / Orbitron 3.10 / www.stoff.pl

Transmitter : KENWOOD THK2E
Operating Frequency : 145.990 FM

Rond zonsopgang, zonsondergang is het ISS als een snel bewegend oplichtend stipje aan de hemel te bekijken, tijdsduur van horizon naar horizon maximaal ongeveer 10 minuten)
Het kan zijn dat het oplichtend stipje ineens verdwijnt, dit betekend dat het ISS in de aardschaduw tercht is gekomen en niet meer door de zon beschenen wordt. Radio verkeer blijft wel hoorbaar.

Overkomst Suitsat is eerder als die van ISS !!!

zie voor verdere info ook de genoemde links rechts, aktuele info :  Suitsat launch info

veel success met luisteren, Peter de Blécourt PB2RDF

Last update : 20060205-16:00 UTC

 

Links

Suitsat
SUITSAT-1 RS0RS
JPass satellite tracking
Suitsat latest info
Video Suitsat
Suitsat story (mp3)
ARISS
Suitsat launch info (english)
recent info, pictures, movies
Suitsat info PD0RKC
Suitsat audio - telemetry

Warning !! 
Suitsat is heading ISS, see new table

Latest launch news
Planned launch : 
3 feb 22:20 UTC
Real launch :
3 feb 23:02 UTC

Korte Info over Suitsat  

Op 3 februari 2006, aanstaande vrijdag, zal een bijzonder satelliet vanuit het ISS (International Space Station) worden gelanceerd. Deze bestaat uit een Russisch ruimtepak voorzien van een zender, akku's en temperatuursensors, daarom ook de bijzondere naam "Suitsat".(Nederlandse vertaling : Paksat)

Suitsat zal uitzenden op 145.990MHz in FM, dus iedere radio amateur moet in staat zijn om de satelliet te ontvangen. Verwachting is dat de akku's 2-4 dagen energie kunnen leveren. Suitsat wordt mede gesponsord door ARISS (Amateur Radio on International Space Station)  

Op  http://science.nasa.gov/RealTime/JPass/25/JPass.asp  kun je zien wanneer de satelliet overkomt, je moet hiervoor java geďnstalleerd hebben.
Je moet wel even je locatie in lengte en breedte graad opgeven. 
Voor centraal Nederland is dit; Latitude : 52.10050, Longitude : 5.17825 Let op dat je de pop-up voor de juiste tijd bevestigd, anders kloppen de aangegeven tijden niet. Wil je vooraf de overkomst tijden willen weten dan kan de kepplerset van het ISS worden gebruikt, een geschikt programma hiervoor is bv. Orbitron :
http://www.stoff.pl/ .  

Suitsat zend 30 sekonden uit gevolgd door 30 sekonden pauze, met de volgende tekst : This is SuitSat-1, RS0RS," gevolgd door een groet in 5 talen. Deze groet bevat speciale woorden in het engels, frans, japans, duits en spaans voor studenten om te ontcijferen. Die krijgen hiervoor een certificaat 

Zie voor speciefieke info de links rechts boven Ook bevat de uitzending telemetry met de volgende info: temperatuur, battery spanning, vluchtduur Suitsat. De uitzending wordt afgesloten met een uitzending in slowscan tv. De uitgezonden afbeelding is een verrassing. Studenten kunnen hier een extra certificaat voor krijgen. Suitsat is een uitstekend projekt voor onderwijsinstellingen, studenten, scholieren, radio-amateurs. Radio-amateurs kunen gevonden worden via de volgende websites :

http://www.veron.nl/ http://www.vrza.org/  htttp://www.pi4rtd.nl 
 

Volledige tekst op : http://science.nasa.gov/headlines/y2006/26jan_suitsat.htm   73, Peter PB2RDF